Fietser dodelijk aangereden door dronken bestuurder; veroorzaker aangehouden

De 63-jarige fietser Marlene Biharie is op maandag 17 juni omstreeks 04.40 uur door een autobus aan de Tourtonnelaan aangereden.

De politie van het ressort Centrum kreeg een melding van een aanrijding met vermoedelijk dodelijke afloop en dat de bestuurder van het busje was doorgereden.

De wetsdienaren speelden in op de melding en toen zij met het dienstvoertuig vanuit het politiebureau vertrokken, zagen zij een busje met één lekke band voor hun rijden. De politieambtenaren kregen het vermoeden dat dit busje bij de aanrijding betrokken moest zijn geweest en zetten de achtervolging in.

Het gelukte de politie de bestuurder tot stilstaan te dwingen. Bij de controle merkten de politiemannen dat de bestuurder onder invloed was. Verder merkten zij op dat de zijspiegel en een bumper ontbraken aan het voertuig. De  36-jarige bestuurder J.S. werd naar het politiebureau overgebracht en onderworpen aan een blaastest.  Hij blies 960 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Op de locatie trof de politie het levenloos lichaam van Marlene Biharie, enkele lege tassen, een zijspiegel en een bumper aan. De bumper en zijspiegel bleken van het busje van J.S. te zijn. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.
Nabestaanden van het slachtoffer verklaarden dat de vrouw al 29 jaar krantenverkoopster was en dat zij op weg was om de kranten op te halen.

De verdachte zal na zijn ontnuchtering worden voorgeleid. Het busje en de overige goederen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Marlene Biharie  voor obductie in beslag genomen.

Met het overlijden van de fietser staat de verkeersbarometer landelijk op 31.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.