Familielid bijt politieman tijdens aanhouding twee verdachten

De politie van ressort Centrum heeft op woensdag 2 november de 23-jarige Graciella M. aangehouden.

Graciella beet een politieman tijdens de aanhouding van twee verdachten. Het tweetal Gregory M. (28) en de 26-jarige Kalisto A. worden ervan verdacht op zaterdag 22 oktober een straatberoving te hebben gepleegd. Zij moeten een vrouw van haar tas hebben beroofd. Na hun daad gingen de verdachten vandoor in een gereedstaand voertuig.

Het gelukte een getuige het kentekennummer van het voertuig te noteren en dit door te spelen aan de politie. Tijdens het opsporen van de verdachten werd het voertuig gesignaleerd op een adres aan de Fred Derbystraat. Gregory en Kalisto die in het voertuig zaten, werden door de politie aangehouden.

Familieleden van het tweetal verzetten zich tegen de aanhouding. Tijdens dit verzet beet Graciella één van de politiemannen. Toen de wetsdienaren haar wilden aanhouden, rende ze de straat over en kwam op het wegdek te vallen. Ze liep hierbij letsels op.

Zowel de politieman als de vrouwelijke verdachte zijn afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling is de politieman heengezonden. Graciella is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachten Gregory, Kalisto en Graciella zullen worden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.