Familie overvallen door drie inbrekers; één aangehouden

Een familie is in de vroege ochtend van dinsdag 20 juni in haar woning overvallen in het ressort Santo Dorp.

De politie van Santo dorp deed na de melding van de Centrale Meldkamer de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen, werden de slachtoffers  en één van de verdachten aangetroffen.

Volgens verklaring van de hoofd bewoonster waren zij in diepe rust. Zij werd in haar slaap overvallen door drie gemaskerde en gewapende manspersonen. Onder bedreiging werd ze beroofd van een geldsbedrag  in SRD, gouden sieraden en twee mobiele telefoons. Van één van de criminelen incasseerde zij slagen in haar gelaat en verloor drie tanden. Haar zoon schoot haar te hulp. Zij moest medisch worden behandeld. Haar dochter en kleindochter bleven ongedeerd.

Het gelukte twee hunner te vluchten. De derde verdachte, de 22-jarige Ernesto A. is door de zoon en omstanders aangehouden. Ernesto liep door de worsteling tijdens zijn aanhouding letsels op en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Na medische behandeling is hij na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Op Ernesto zijn aangetroffen en in beslag genomen drie paar slippers van het merk Adidas, een zwarte muts en een mobiele telefoon.

Aan de opsporing van zijn kompanen wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.