Facebook vriend licht familie op en belandt in de cel

De politie van het ressort Nieuwe Haven heeft eind februari de 46-jarige Nederlander Amrikapersad K. meer bekend als ‘Baba Guptar’ en ‘Boyke’ aangehouden.

‘Boyke’ wordt ervan verdacht in het afgelopen jaar zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Een benadeelde deed aangifte tegen hem, waarna hij is opgespoord en aangehouden.

Volgens verklaring van de aangeefster leerde zij Amrikapersad twee jaren terug via social media kennen. De man vertelde dat hij in Nederland woonachtig is en dat hij regelmatig afreist naar Suriname en andere landen, omdat hij een zakenman is.

Verder hield hij de benadeelde voor zesendertig bedrijven in het buitenland te hebben en dat hij een rijstbedrijf heeft gekocht in het distrikt Nickerie. De man verzekerde zijn FBvriendin dat hij, vanwege zijn positie, veel mensen kent en het kon bewerkstelligen donoren van een nier voor de vrouw die dialyse patient is te vinden. De vrouw kon dan een niertransplantatie ondergaan in het buitenland. Via de app stuurde ‘Boyke’ foto’s van enkele donoren, die hij bereid heeft gevonden een nier af te staan.

Er ontstond op een bepaald moment een vertrouwensband tussen ‘Boyke” en de vrouw. ‘Boyke’ bracht een bezoek aan huis bij de vrouw en kon hij kennis maken met haar wederhelft en de overige gezinsleden. Tijdens één van zijn bezoekjes hield hij de aangeefster voor dat hij een vuistvuurwapen met vergunning voor haar zoon kon regelen  en ook voor haar schoondochter kon hij een baan in orde maken. Dit alles zou haar U$ 3.000 kosten. De aangeefster moest Amrikapersad alvast U$1.500 geven, welke op donderdag 21 december 2017 aan hem is overhandigd.

De niertransplantatie en donor zou haar Euro 10.000 kosten, maar hij zou ervoor zorgen dat de vrouw Euro 2.000 korting krijgt. Boyke hield de vrouw ook voor dat hij voor zijn rijstbedrijf in Nickerie SRD 21.000 nodig had, maar een tekort had en of de vrouw hem wat geld zou kunnen lenen. Het geleend bedrag zou hij binnen acht dagen terug betalen aan haar.

Op zaterdag 13 en maandag 15 januari ontving ‘Boyke’ thuis bij de vrouw in totaal een bedrag van U$ 1.150. Toen hij zich niet aan zijn afspraak hield en niet te bereiken was, deed de vrouw aangifte.

‘Boyke’ werd opgespoord en op donderdag 22 februari in Nickerie aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de oplichter in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat ‘Boyke’ meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. Deze worden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van Bureau Nieuwe Haven.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.