Exploratiehouder gaat buiten zijn boekje; afperser aangehouden

De 49-jarige Eric S. is op dinsdag 3 november door de recherche van regio Oost aangehouden.
Eric kreeg van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in het Zuid-Oosten van Suriname en wel het Anapaikegebied een stuk domeingrond met als toestemming exploratie werkzaamheden hierop te verrichten. Tijdens zijn onderzoekingen naar delfstoffen, kwam hij andere personen van Braziliaanse komaf tegen die aan goudwinning doen in dat gebied. Eric hield de groep Brazilianen voor dat hij toestemming heeft om te werken in het gebied en dat de vreemdelingen geen werkzaamheden meer mochten verrichten in dat gebied.
De Brazilianen die toch aan goudwinning wilden doen, mochten dit tegen betaling of een deel van hun vondst afstaan aan Eric. De vreemdelingen die hieraan geen gevold gaven, werden bedreigd of maakte hij hun machines onbruikbaar.
De benadeelden deden aangifte tegen Eric. De eerste aangifte is op donderdag 15 oktober gedaan. De verdachte is meermalen door de politie opgeroepen, maar meldde zich niet aan.
Via zijn advocaat werd de verdachten Eric op dinsdag 3 november wederom opgeroepen door de politie. Eric aanmeldde zich aan en werd hij terstond aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte voor afpersing en bedreiging ingesloten.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.