Ex-werknemer ingesloten voor oplichting en verduistering

De recherche van Regio Oost heeft in de maand januari 2018 de verdachte Arief G. aangehouden voor oplichting en verduistering.

Arief was werkzaam bij een autoverhuurbedrijf en is ongeveer een jaar terug  vanwege ontoelaatbare handelingen door zijn werkgever ontslagen. Enkele klanten die nog niet op de hoogte waren van zijn ontslag, maakten in de afgelopen periode contact met hem voor het huren van auto’s.

Deze klanten, allen Nederlanders, moesten via Western Union  €100,- als borgsom per auto overmaken voor Arief. Hij beloofde de klanten dat de auto’s op dezelfde dag van hun aankomst in Suriname aan hun zouden worden afgeleverd, hetgeen niet geschiedde. Daarnaast verzon hij steeds weer een leugen wanneer de klanten naar die auto’s vroegen. Deze klanten stapten vervolgens naar de politie en deden aangiften tegen Arief.

Deze verdachte is eveneens verslaafd aan gokspellen en heeft een vrouw opgelicht van een geldbedrag groot Srd 700,-. Hij hield de benadeelde voor dat hij contacten heeft bij de overheid en het kon bewerkstelligen dat zij een woning te Richelieu zou krijgen.

Na een ingesteld onderzoek werd Arief aangehouden en ingesloten. Na de gelden terug te hebben betaald aan de benadeelden is hij na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Zij die denken slachtoffer te zijn geweest van de praktijken van Arief kunnen alsnog aangifte doen bij de politie van Meerzorg.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.