Ex-partner voor bedreiging en onttrekking wettig gezag ingesloten

De politie van Zanderij heeft op maandag 12 maart de 32-jarige Widjaikoemar B. ingesloten.

Widjaikoemar wordt ervan verdacht in de avond van zaterdag 10 maart te Matta zijn ex-vrouw met de dood te hebben bedreigd en hun 15 maanden oude zoontje van het wettig gezag te hebben onttrokken.

De vrouw deed in de morgen van zondag 11 maart aangifte op het politiebureau te Zanderij. De vrouw verklaarde dat ze acht jaren in concubinaat leefde met de man en dat ze een zoon van 15 maanden hebben. Omdat het steeds misloopt met de relatie verhuisde zij met haar zoon naar haar moeder. Op 10 maart kreeg ze bezoek van haar ex-man, die aangaf dat hij moeder en kind is komen ophalen om weer met hem te gaan inwonen. De vrouw weigerde. Hij vroeg om een half uur met zijn zoon te gaan rondrijden en de vrouw stemde toe.

Toen hij het jongetje terugbracht nam de vrouw plaats in de auto. Terwijl zij haar zoontje op haar schoot nam, werd zij gewurgd door de man. Hij deed de uitlatingen dat als zij niet met hem meegaat naar huis, hij haar zou doden, vervolgens hun zoontje om daarna zelfmoord te plegen. Om erger te voorkomen, hield ze de man voor dat ze naar binnen moest om zich te verkleden en haar spullen te nemen.

De man die merkte dat hij te lang wachtte, klopte na enige tijd op het raam van de slaapkamer van de vrouw. Widjaikoemar drong erop aan wederom met zijn zoon te willen rondrijden. De ex-schoonmoeder liet het kindje afstaan en is de vader ervandoor gegaan met het kind. De vrouw deed  11 maart aangifte tegen haar ex-partner.

De man werd op zijn woonadres opgespoord doch niet aangetroffen. Het jongetje werd op het adres van zijn vader achterhaald en meegenomen door de politie. De verdachte kreeg te horen dat het kindje door de politie was meegenomen. De ex-partner werd telefonisch bedreigd door de man voor het feit dat zij de politie had ingeschakeld.

In een boze bui deed hij op maandag 12 maart de woning van zijn ex-vrouw aan. Deze schakelde de politie in, die zich snel naar het adres begaf. Widjaikoemar werd aangetroffen, in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.