Ewald voor bedreiging en poging doodslag ingesloten

Ewald B. is in de late avond van dinsdag 3 augustus door de politie van het bureau Livorno aangehouden.
De ex-vrouw van deze verdachte deed eerder op die dag aangifte van bedreiging tegen hem. Zij verklaarde dat ze de liefdesrelatie met Ewald ongeveer zes maanden terug heeft verbroken. De man kon zich niet verenigen met haar besluit en achtervolgde en bedreigde haar stelselmatig. Toen haar zoon op maandag 2 augustus van de winkel kwam, hield haar ex-partner hem staande. Ewald gaf haar zoon te kennen zijn moeder te zullen vermoorden, omdat zij een nieuwe vriend heeft. Dit alles werd de vrouw te veel, waardoor ze toen op 3 augustus aangifte deed tegen Ewald. Echter wenste de aangeefster dat hij ernstig werd aangesproken door de politie.
De politie van voormeld bureau kreeg omstreeks 22.00 uur van diezelfde avond een telefonische melding van de aangeefster dat haar ex-partner haar helemaal op haar woonadres bedreigd met de dood. De wetsdienaren begaven zich direct naar de plek en spraken de verdachte ernstig aan, waarna de verdachte het adres verliet en de politie terugkeerde naar het politiebureau.
Ondanks deze waarschuwing moesten de politieambtenaren na een uur het adres weer aandoen. Deze keer had de ex-partner met zijn auto de kans genomen in te rijden op de dochter en de stiefdochter van de aangeefster die over straat liepen. Om niet aangereden te worden, waren de twee dochters genoodzaakt om in de trens te springen. Beide tieners zaten onder de modder. De verdachte die op dat moment in de directe omgeving langsreed werd direct in de boeien geslagen.
Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij voor bedreiging en poging doodslag achter slot en grendel geplaatst.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.