Elf verdachten waaronder twee douaniers aangehouden door Narcotica Brigade in drugsonderzoek

De Narcotica Brigade heeft in het onderzoek waarbij er in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 februari een grote drugsvangst is gedaan vanaf de eerste dag tot en met woensdag 15 februari in totaal elf verdachten aangehouden. Het gaat in deze om acht mannelijke verdachten en drie vrouwen. Twee van de vrouwelijke verdachten zijn douane ambtenaren en de derde een inklaarder.

Nadat de douane recherche binnen gekomen informatie had uitgewerkt over vermoedelijke contrabande, werd de Narcotica Brigade ingeschakeld.Tijdens onderzoek stuitten de wetsdienaren op tientallen sporttassen die in twee containers zaten verborgen. Aan de hand van documenten die door de wetsdienaren zijn achterhaald zouden de containers worden verscheept naar de Europese landen België (Antwerpen)  en Nederland.

Tien van de elf verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De elfde verdachte is na te zijn gehoord heengezonden. De 29-jarige verdachte Vinos A. die op 15 februari is aangehouden is een buitenlander. 

Aan de opsporing van een 12e verdachte wordt gewerkt.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.