Electrische bedrading dief op heterdaad betrapt bij stroomuitval

Een huisbewoner van de Commissaris Robles weg merkte op dat de stroomtoevoer naar zijn huis plotseling was uitgevallen en ging op onderzoek uit.

De bewoner zag dat een man ervandoor ging met een aantal meters afgeknipte elektrische bedrading. De bewoner zette gelijk de achtervolging in en zag dat de elektrische kabel dief een woonadres aan deed niet ver verwijderd van de Commissaris Robles weg. Hij schakelde gelijk de politie van het bureau Geyersvlijt in en gaf het huisnummer van het woonadres in kwestie door.

De politie ging op onderzoek uit. Op het opgegeven woonadres werd de 29-jarige dief Clinton S. aangetroffen en aangehouden. Inmiddels had hij de gestolen elektrische kabel verkocht voor de 48-jarige huisbewoner Patrick R.

De elektrische kabel werd in beslag genomen en Patrick,R. werd aangehouden ter zake heling. Behalve de elektrische kabel zijn ook 7 auto accu’s, van verschillende ampères, bij Patrick thuis aangetroffen. Patrick kon niet duidelijk aangeven  hoe die auto batterijen in zijn bezit waren beland. De politie heeft de accu’s ook in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat die van misdrijf afkomstig zijn.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn zowel Clinton als Patrick in verzekering gesteld voor respectievelijk gekwalificeerde diefstal en heling.

Eventuele benadeelden worden opgeroepen zich persoonlijk in verbinding te stellen met de politie van het ressort Geyersvlijt met medeneming van de nodige bescheiden of bonnen.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.