Eindconferentie masterclass Politie en Leiderschap 2023-2024

In aanwezigheid van de programmamanager Drs. Ing. Benito Shukrula, docent/begeleider Politie en Leiderschap, Nationale Politie Nederland, (eenheid Amsterdam), heeft op woensdag 28 februari 2024 de eindconferentie van de leergroep masterclass van het Korps Politie Suriname (KPS) in de “Ballroom Prince” aan de Commewijnestraat plaatsgevonden.

Vanwege de toenemende druk van de samenleving op betere politieprestaties en het negatieve beeld over corruptie en geweld door en tegen politiemensen, was de vraag groot om een strategische verandering door te voeren binnen het KPS.In samenwerking met het CILC ( Center for International Legal Corporation) en de Nederlandse Politie is in de maand mei 2023 een EU leiderschapsprogramma gestart om een groep van 14 strategisch leidinggevende commissarissen, hoofdinspecteurs en inspecteurs in een masterclass op te leiden. Zij hebben bewezen concrete resultaten middels professionalisering, strategieontwikkeling en cultuurverandering van het KPS weten te realiseren. De transitie die binnen het KPS nodig is, kan alleen plaatsvinden met leiders die weten te verbinden, weten hoe een veilige omgeving te creëren en weten hoe medewerkers aan te spreken. Vraagstukken worden steeds complexer en veel veranderingen moeten plaatsvinden onder hoge tijdsdruk in een hoog dynamisch en politiek vakgebied. Waar uitvoering van het politiewerk, beleid en politiek goed met elkaar in balans moeten zijn.
De leergroep van de masterclass heeft de afgelopen 10 maanden gewerkt aan hun eigen leiderschapsstijl en samengewerkt aan een regiestrategie om de organisatie verder vorm te geven. De toekomst van het KPS ligt in onze eigen handen. De wijsheid die is opgedaan en het besef om dit samen vorm te geven, heeft gemaakt dat de leergroep op woensdag 28 februari deze eindconferentie heeft georganiseerd.
In interactieve werksessie heeft de leergroep uitgedragen wat er nodig is om KPS weer daar te brengen waar het thuis hoort. Een politieorganisatie waar de samenleving in Suriname recht op heeft. Het beschermen van de veiligheid en dienend te zijn naar de samenleving toe.


De bedoeling van deze dag was om samen met een grote groep leidinggevenden bij het maken van deze dag tot een success te. Samen kijken wie wij ten diepste zijn als organisatie en hoe we persoonlijk leiderschap kunnen inzetten en hoe we veel meer slagkracht met elkaar kunnen ontwikkelen.
De directeur Operatie van het KPS (Doks), commissaris Bryan Isaacs heeft namens de korpsleiding de deelnemers en de leergroep in een afsluitend verhaal bedankt voor het meewerken aan het succes van deze conferentie. Hij bedankte de leergroep voor de bewezen concrete resultaten met betrekking tot het professionaliseren van de politie organisatie en de leerweg die zij samen als groep hebben afgelegd.

Public relatuons

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.