Eigenaar tijgerkat die peuter heeft aangevallen bereid te praten met ouders

De eigenaar van de tijgerkat die een peuter heeft aangevallen op zaterdag 12 november, is bereid te onderhandelen met de ouders van het kindje over de gemaakte medische kosten. De man bevond zich in de periode van het voorval in het buitenland en is inmiddels terug.

De tijgerkat was achtergelaten door de eigenaar voor een beheerder. Op de bewuste dag had de beheerder het beest uitgelaten. Hetr beest liep achter hem aan naar de richting van het achtererf. Onder weg merkte hij op dat het beest hem plotseling niet meer volgde. Hij hoorde hulpgeroep uit de richting van een tempel die naast de woning is. De man rende gelijk die richting op.  

Intussen had de tijgerkat de peuter aangevallen. Bij het lawaai van de ouder en de anderen die ter plaatse waren, liet hij het kindje los en sprong via de schutting waar hij naar  buiten was terug op het erf.

Het kindje liep verwondingen op de rug op en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis waar hij werd opgenomen.  Het slachtoffer is intussen ontslagen.

 De eigenaar heeft zich bij aankomst in Suriname gemeld bij de politie van regio Midden en verklaarde bereid te zijn met de ouders te praten over de gemaakte medische kosten. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de man op grond van de artikelen 368 en 491 lid 3 van het wetboek van strafrecht gehoord. Het afgeronde dossier zal worden verzonden naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.  

 

Artikel 491 Wetboek van Strafrecht

 Gevaarlijk  Dier

Met hechtenis van ten hoogste zes dagen of geldboete van ten hoogste vijf en twintig gulden wordt gestraft:

1. hij die een dier aanhitst op een mens, op een dier dat bereden wordt of op een dier dat voor een rij- of voertuig gespannen is;

2. hij die een onder zijn hoede staand dier, wanneer het een mens, een dier dat bereden wordt of een dier dat voor een rij- of voertuig gespannen is, aanvalt, niet terughoudt;

3. hij die geen voldoende zorg draagt voor het onschadelijk houden van een onder zijn hoede staand gevaarlijk dier.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.