Eigenaar reisbureau ingesloten voor oplichting seniorenburgers

Een voorzitter van een Soos voor senioren burgers deed op vrijdag 18 mei aangifte tegen de 30-jarige Eon V. op het politiebureau van het ressort Nieuwe Haven.
Volgens verklaring van de aangever zouden een 60 tal senioren burgers op maandag 21 mei een trip van tien dagen maken naar Miami. Vanuit Orlando zouden zij een cruise trip maken.
Eon, die eigenaar is van een reisbureau , overhandigde op 18 mei de tickets van de senioren aan de voorzitter. Wat de voorzitter en de seniorenburgers niet wisten, was dat het ging om credit tickets. De eigenaar die zogenaamd ook met de groep zou afreizen stuurde op zaterdag 19 mei een appbericht naar de voorzitter met de mededeling dat zijn visum niet is goed gekeurd, waardoor hij alle tickets (inclusief die van de senioren) heeft geannuleerd.
Na het app bericht heeft Eon niets meer van zich laten horen. De senioren burgers die de eigenaar hadden betaald voor de trip, vertrouwden de zaak niet en deden toen aangifte tegen Eon. Bij verificatie bleek dat de eigenaar van het reisbureau slechts reserveringen had gedaan, maar nooit de betaling heeft verricht.
Eon werd opgespoord en op maandag 21 mei aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.