Eigenaar en bemanningsleden ponton aangehouden

De politie van Rijsdijk heeft op zondag 17 april een eigenaar en vier bemanningsleden van een ponton aangehouden.

Na een telefonische melding dat twee pontons op de Suriname rivier ter hoogte van Carolina bezig waren zand op te graven, deden de wetsdienaren de plek aan.

Uit het onderzoek is gebleken dat de bemanningsleden niet over de vereiste mijnbouwvergunning beschikken. Zij verklaarden dat de vergunning bij de eigenaar moet zijn. De twee pontons, de graafmachine en het zand dat reeds was opgegraven zijn in beslag genomen. De vier bemanningsleden zijn overgebracht naar het politiebureau en werd de eigenaar ook ontboden.

Uit onderzoek bleek dat de eigenaar een beschikking heeft waarop duidelijk is opgenomen dat hij opgravingen mag doen binnen zijn concessie, echter zijn de medewerkers uitgeweken naar een gebied buiten de concessie.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee kapiteins Hendrik S. en Henry G. en de eigenaar T.S. na verhoor in verzekering gesteld. De twee andere bemanningsleden zijn na verhoor heengezonden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.