Eénhonderd en vijfendertig “Lock down ” overtreders in het weekend opgebracht

Eénhonderd en vijfendertig (135) “Lock down” overtreders van wie zevenendertig vrouwen zijn vanaf vrijdagavond 9 april tot in de vroege ochtend van maandag 12 april, overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie. De politie werd bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger. Zes “Lock down” overtreders, van wie drie vrouwen, zijn vreselijk tekeer gegaan tegen de ambtenaren. Twee militairen, die ook tot “Lock down” overtreders behoorden, werden overgedragen aan de Militaire Politie.
De overgebrachte overtreders waren personen die zich zonder valide reden op de openbare weg bevonden. Op de Coesewijnebrug werden de Nederlander Dwayne M. en Arcinio N., beiden 31 jaar oud aangehouden. Op Dwayne werd er na een ingesteld onderzoek twee busjes lachgas aangetroffen en in beslag genomen. Naderhand bleken de busjes leeg te zijn. Zijn metgezel Arcinio had ongeveer 40 gram marihuana en een digitale weegschaal bij zich. Zowel de drug en de digitale weegschaal werden in beslag genomen.
Volgens verklaring van Arcinio had hij de drug bij een Braziliaanse man in het binnenland gekocht, alwaar hij te werk gesteld is. Beide mannen werden aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Dwayne na verhoor heengezonden, terwijl Arcinio in het belang van het onderzoek in verzekering is gesteld.
Van tien overtreders die niet in het bezit zijn van een rijbewijs, werden hun voertuigen weggesleept naar een plaats van berging. Deze tien personen kregen de “Lock down” boete opgelegd en de boete voor het rijden van een auto zonder rijbewijs. De samenleving wordt gevraagd om de covid-19 maatregelen in acht te blijven nemen.
“Alleen sterk, samen sterker”

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.