Echtpaar in bewaring genomen op verdenking van levensberoving

nic

 

Lijk Goudland ontdekt in een kanaal

De 35-jarige Dayanand K. en zijn 36-jarige echtgenote Sandhia K. zijn gisteren aangehouden en in bewaring genomen(opgesloten). Dit echtpaar wordt ervan verdacht Eduard Rayan Goudland van het leven te hebben beroofd. Het unieke van deze zaak is dat door middel van DNA-onderzoek er bewijsmateriaal is geproduceerd om belastende bewijs te leveren.

Op 5 augustus 2013 werd het ontzielde lichaam van Goudland in een kanaal in Nickerie ontdekt. Goudland is om het leven gebracht door onthoofding. Het echtpaar werd kort na de ontdekking van dit strafbaar feit aangehouden en in verzekering gesteld. Man en vrouw werden op een gegeven moment in vrijheid gesteld omdat het bewijs tegen hun onvoldoende was.

Ambtenaren van de forensische opsporing verrichtten een nader onderzoek in onder andere de woning van het verdachte echtpaar en op andere plaatsen buiten hun woning. Daarbij zijn bloedsporen gevonden en veilig gesteld die vervolgens naar het buitenland zijn gestuurd voor DNA-onderzoek. Uit dit onderzoek is onomstotelijk komen vast te staan dat de gevonden bloedsporen zowel binnen als buiten de woning van de verdachten van het slachtoffer Eduard Goudland is.

Met deze nieuwe en andere aanvullende technische onderzoeksresultaten in handen heeft het Openbaar Ministerie een gerechtelijk vooronderzoek bij de rechter commissaris aangevraagd met het verzoek tot inbewaringstelling van Dayanand K. en zijn echtgenote Sandhia K. De rechter commissaris is meegegaan met het verzoek en de verdachten zijn gisteren op zijn bevel in het district Nickerie aangehouden en in bewaring genomen.

Het is de 1e keer in de Surinaamse geschiedenis dat door middel van DNA- onderzoek bewijsmateriaal is geproduceerd ter oplossing van een zeer ernstig misdrijf.
De Surinaamse politieorganisatie zal onverkort doorgaan met het toepassen van de moderne techniek om klaarheid te kunnen brengen in nog op te lossen zware misdrijven.

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.