Drugverslaafde koeiendief aangehouden en in verzekering gesteld.

De 28-jarige drugsverslaafde Ritishkoemar B. die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft, is op vrijdag 24 mei door de politie van het ressort Lelydorp aangehouden.

Deze drugsverslaafde wordt ervan verdacht in de nacht van zondag 10 op maandag 11 februari 2019 een vier weken oude kalf gestolen te hebben. De kalf, voorzien van een bruine vacht, is van het ras Zeboe. Deze diefstal vond plaats op het Reeberg project.

De benadeelde verklaarde aan de politie dat Ritishkoemar zijn woonadres aandeed en zogenaamd op zoek was naar werk. Voorts dat Ritishkoemar zijn kalveren goed kon zien vanuit de plek waar zij stonden te praten.

Onderzoek wees uit dat de verdachte enkele uren na de diefstal van de kalf een man benaderde met de vraag of die een kalf wilde kopen. De man heeft de kalf niet gekocht omdat het hem bekend is dat Ritishkoemar een drugsverslaafde en notoire koeiendief is.

Ritishkoemar ontkent het strafbaar feit gepleegd te hebben. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Informaties met betrekking tot de gestolen kalf mogen doorgespeeld worden aan de politie van het bureau lelydorp.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.