Drugsvoorlichting voor in opleiding zijnde crewmembers SLM

P1090280 P1090298 P1090312 P1090305

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij deed aan de afdeling Narcotica Brigade van de politie  het verzoek een drugsvoorlichtingsessie te verzorgen voor hun nieuwe stewards en stewardessen in opleiding.

Bij deze voorlichtingssessie werden de aankomende bemanningsleden meegegeven heel waakzaam te  zijn. Dit, aangezien het reeds is voorgekomen dat bemanningsleden bewust worden benaderd om te fungeren als drugs of geldkoerier. Het kan ook eens voorkomen dat zij  onbewust drugs meevoeren wanneer zij een pakket voor derden moeten afleveren.

Tijdens de presentatie  werden de verschillende methoden die worden gebruikt om drugs het land uit te voeren ook doorgegeven. Op de aankomende stewards en stewardessen  is een beroep gedaan hun vrienden te kiezen. SLM medewerkers zijn voor de drugscriminelen een belangrijke speler in de uitvoer van drugs alsook voor het transporteren van grote geldsbedragen van het ene land naar het ander.

Voor de medewerkers was deze sessie een ware eyeopener. Tot slot werden ze op het hart gedrukt niets voor niemand mee te nemen. Dit is niet alleen voor hun bescherming, maar ook omdat dit in het beroep ten strengste verboden is. Bij schending hiervan kan dit zelfs leiden tot ontslag.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.