Drugsverslaafde zoon legt woning in de fik

Een hoogbouw woning aan de Roëlstraat is op woensdag 4 januari geheel afgebrand.
De politie van Munder kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van een woningbrand op het adres. Daar aangekomen werd de woning in lichterlaaie aangetroffen. Volgens verklaring van omstanders moet een inwonende zoon vaker de uitspraak hebben gedaan de woning te zullen verbranden. Hij heeft meermalen gepoogd zijn woorden in daden om te zetten, maar door kordaat optreden van overige huisgenoten kon dit worden verijdeld. Van deze pogingen zijn er geen aangifte gedaan bij de politie.
De eigenaar verklaarde dat hij beneden lag te slapen en op een bepaald moment wakker schrok. Hij keek naar boven en zag iets opgloeien. De man rende de trap op en op dat moment verliet zijn 36-jarige zoon Spencer S. de woning. Hij sprong op zijn fiets en reed weg. Het vuur begon in de slaapkamer van Spencer. De ingeschakelde brandweer kon het vuur blussen en omringende gebouwen liepen schade op. Toen het vuur geblust was, kwam hij weer naar huis.
Hij werd door de wetsdienaren aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding legde hij tegenstrijdige verklaringen af. Voorts gaf hij aan onder behandeling te zijn bij het Psychiatrisch Centrum Suriname.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Spencer in verzekering gesteld.
Het pand dat op het elektriciteitsnet was aangesloten is tegen brand verzekerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.