Drugssmokkelaars aangehouden door BID team

Het Bestrijding Internationale Drug (BID) team heeft op maandag 17 december de 58-jarige Nederlander Ronny J. en op donderdag 27 december de 64-jarige Nederlander August S. op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden.
Ronny stond op 17 december voor vertrek naar het buitenland. Tijdens controle werden in zijn reiskoffer drie pakken cocaïne met een gewicht van 2.960 gram aangetroffen en in beslag genomen.
Bij de voorgeleiding heeft hij verklaart dat hij de drugs voor iemand naar Nederland moest smokkelen. Dat die persoon reeds vanuit Suriname naar Nederland was vertrokken. Als tegenprestatie zou hij –Ronny- een fors bedrag in Euro’s van de verstrekker ontvangen.
August poogde op 27 december in zijn handbagage 940 gram cocaïne het land uit te smokkelen. Tijdens controle werd hij betrapt en aangehouden. De illegale drug is in beslag genomen.
Ronny en August zijn voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De afdeling Narcotica Brigade is belast met het onderzoeken van deze twee zaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.