Dronkenbestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

De 33-jarige Andro B. is op donderdag 16 juni aangehouden door de politie van Livorno.

Andro veroorzaakte met zijn voertuig in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni een aanrijding met een ander voertuig aan de Martin Luther Kingweg.

De politie van Livorno kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van de aanrijding. Bij aankomst op de plek werden de benadeelde en zijn bijrijder aangetroffen. Andro had volgens verklaring van omstanders de plek te voet verlaten.

Aan de hand van de beschrijving van de omstanders werd Andro door de politie in de directe omgeving van de van ’t Hogeruysstraat aangehouden. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de benadeelde over voornoemde weg reed, richting latour. Andro reed in tegenovergestelde richting. Door tot nog toe onbekende redenen verloor Andro de controle over de besturing van zijn voertuig. Hij kwam terecht op de andere rijhelft met als gevolg een frontale botsing.

De bestuurders kwamen met de schrik vrij. De bijrijder die  in het voertuig van de benadeelde zat liep een beenfractuur op. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen op de afdeling chirurgie.

Andro die tijdens zijn aanhouding een bepaald gedrag vertoonde, werd overgebracht naar het politiebureau. Bij een blaastest blies hij 1090 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Na te zijn ontnuchterd is hij voorgeleid. Andro heeft bekend niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs en onder invloed te hebben deelgenomen aan het verkeer.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.