Dronkenbestuurder zonder rijbewijs blaast 800 micorgram per liter uitgeademde lucht uit

De politie van het ressort Kwatta heeft op zaterdag 31 oktober tijdens verkeerscontrole de 40-jarige Dineshkoemar staande gehouden. Dineshkoemar die niet in het bezit bleek te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs vertoonde tekenen van dronkenschap. Hij werd aan een blaastest onderworpen en blies 800 microgram per liter uitgeademde lucht uit.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse test. Hij blies 660 microgram per liter uitgeademde lucht uit. Dineshkoemar is na te zijn ontnuchterd voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij heengezonden.

Een Blaastest-kan door elke politieman tijdens verkeerscontrole bij verdenking van dronkenschap worden uitgevoerd. Een blaastest geeft een indicatie dat de bestuurder alcohol heeft gebruikt.

De ademanalyse test wordt door getrainde politieambtenaren uitgevoerd. Bij de ademanalyse test komt er een uitdraai waar op cijfermatig wordt aangegeven de hoeveelheid alcohol die in het bloed zit.

Artikel 3a. van de Rijwet geeft aan dat een ieder verplicht is zich te onderwerpen aan een blaas- en een ademanalyse test. Bij weigering wordt de hulp officier van justitie in kennis gesteld en die komt ter plaatse. Indien degene die vermoedelijk dronken is tocht weigert, volgt er in verzekering stelling.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.