Dronkenbestuurder veroorzaakt aanrijding; rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs van de 50-jarige autobestuurder Lachmising S. is op vrijdagavond 20 augustus door de politie van het bureau Latour ingevorderd.
Lachmising die onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer veroorzaakte op die avond een aanrijding met een andere personenauto aan de Martin Luther King (MLK-weg). De wetsdienaren begaven zich na de melding van de aanrijding naar de locatie.
Onderzoek wees uit dat beide autobestuurders in tegengestelde richting reden over de MLK-weg. Ter hoogte van Menkendam verleende Lachmising geen voorrang aan het rechtdoor gaand verkeer en doorkruiste zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Beide voertuigen hebben materiële schade opgelopen. De dronkenbestuurder werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Hij moest een schrijftest ondergaan, maar gaf de politie te kennen dat de letters dansten voor zijn ogen. Uit vrees te worden besmet door het Coronavirus, weigerde hij zich te onderwerpen aan een bloedtest.
Toen hij nuchter was onderging hij de schrijftest feilloos. Na te zijn voorgeleid is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden. Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Parket

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.