Dronkenbestuurder ramt electriciteitsmast bedreigt en valt politieambtenaar aan

De politie van het bureau Santo Boma heeft op vrijdag 16 augustus de 29-jarige autobestuurder Amietperkash B. in verzekering gesteld.

Deze verdachte nam in de vooravond van donderdag 15 augustus onder invloed van alcohol deel aan het verkeer. Amietperkash reed in zijn auto over de Tampoeaweg en vlak voor het politiebureau van Santo Boma ramde hij een elektriciteitsmast.

Amietperkash werd aangehouden en voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau ging hij vreselijk tekeer tegen de agenten waarbij hij ze ook met de dood bedreigde. Op een gegeven moment nam hij een politieman zelf in een wurggreep. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het rijbewijs van Amietperkash ingevorderd voor deelnemen aan het verkeer op de openbare weg onder invloed van alcohol. Bij de blaastest blies hij 670 microgram per liter uitgeademde lucht. Hij is ook in verzekering gesteld voor onder andere poging tot doodslag mishandeling en bedreiging van politieambtenaren.

Voor de objectiviteit is het strafrechtelijk onderzoek tegen Amietperkash overgedragen aan de afdeling Recherche Regio Midden; terwijl het onderzoek van de verkeersovertreding is overgedragen aan de Verkeersunit Regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.