Dronken bestuurder veroorzaakt dodelijke aanrijding

De politie van het station Livorno kreeg op donderdag 29 september de melding via de Centrale Meldkamer van een aanrijding tussen een pick-up en een bromfiets aan de Sir Winston Churchillweg ter hoogte pand 193.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder Mairon kort voor de aanrijding met een pickup reed over de  Sir Winston Churchillweg komende van de richting van Staatsolie en gaande naar die van de Dageraadweg.

De 48-jarige bromfietsbestuurder, Humphrey Sabajo,  reed vanuit de tegenovergestelde richting. Gekomen ter hoogte van pand nummer 193 haalde de bestuurder van de pick-up zijn voorrijder ter rechter zijde in zonder om rekening te houden met het tegemoetkomend verkeer,met als gevolg de aanrijding met de bromfietser . Humphrey Sabajo kwam ter plaatse te overlijden.

De bestuurder verloor vermoedelijk daarna de controle over de besturing van het voertuig, kwam tegen de berm aan met als gevolg dat het voertuig enkele keren over de kop ging.

Aangezien de politie tijdens de ondervraging  van de bestuurder constateerde dat zijn adem naar alcohol rook, werd hij overgebracht naar het bureau en aan een blaastest onderworpen. De bestuurder blies 570 microgram per liter uitgeademde lucht. Het  toegestane promillage is 220 micogram.

Mairon en zijn bijrijder klaagden van pijn over hun lichaam. Per ontboden ambulance werden zij overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Mairon is ter observatie opgenomen. Hij ligt onder politiebewaking .

De bestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs. Het rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Na te zijn ontnuchterd is Mairon aangehouden en voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het lijk van Humphrey Sabajo is ter obductie in beslag genomen. De verkeersbarometer telt  nu  51 verkeersdoden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.