Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

De politie van Latour heeft de 41-jarige Orlando K. op donderdag 5 mei aangehouden.

Na de melding van een aanrijding tussen twee voertuigen aan de Indira Ghandiweg deden de politiemannen de plek aan voor onderzoek.

Daar aangekomen bleek uit het onderzoek dat Orlando een ander voertuig van achteren had aangereden. Beide bestuurders reden vanuit Latour over voornoemde weg en gingen naar de richting van Lelydorp.

Op een bepaald moment reed Orlando die vermoedelijk met een te hoge snelheid reed zijn voorrijder van achteren aan. Door de klap raakte de voorrijder bekneld in zijn voertuig. Hij werd door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijd.

Orlando kreeg scherven van de autoruit die aan diggelen ging in zijn oog. Bij navraag van zijn autobescheiden bleek Orlando onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Hij werd onderworpen aan een blaastest en blies 395 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcoholpromillage is 220 microgram per liter uitgeademde alcohollucht.

Per ontboden ambulance werden beide bestuurders afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar zij ter verpleging zijn opgenomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ligt Orlando bij wie er operatief moet worden ingegrepen onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.