Dronken bestuurder opgesloten en zijn rijbewijs is ingevorderd

Het rijbewijs van de 35-jarige autobestuurder Giovanni, H. is tijdens een snelheidscontrole in de Saramaccaweg ingevorderd.

De politieambtenaar van het bureau Groningen gaf op dinsdag 25 juni, tijdens een snelheidscontrole, het stopteken aan Giovanni. In plaats om te stoppen, reed Giovanni op die agent af.  De wetsdienaar wist  zichzelf in veiligheid te brengen door op zij te springen. Giovanni is door gereden.

Het gelukte de politie om Giovanni te Uitkijk tot stoppen te brengen en aan te houden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Giovanni werd overgebracht naar het politiebureau en werd onderworpen aan een blaas- en ademanalysetest.

Giovanni bleek bij de blaastest ver boven de toegestane microgram promillage alcohol gedronken te hebben. Hij blies 500 microgram per liter uitgeademde lucht, terwijl hij bij de ademanalysetest 360 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht uit blies. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Giovanni  door de politie in verzekering gesteld en is zijn rijbewijs ook ingevorderd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.