Dronken bestuurder neemt na invordering rijbewijs toch deel aan het verkeer

De 28-jarige Jankipersad R. heeft op woensdag 12 juli een aanrijding veroorzaakt aan de Latourweg.

De politie van Latour werd ingeschakeld en constateerde bij aankomst dat Jankipersad onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer. Volgens zijn verklaring was hij op zoek naar zijn bril in het voertuig en verloor ter hoogte van nummer 98 de controle over de besturing van het voertuig. Hij reed tegen een winkelpand in. De deur, de muur, de winkelrekken, het ijzerwerk en levensmiddelen zijn  aanzienlijk beschadigd.

Bij navraag naar zijn autobescheiden kon hij zijn rijbewijs niet tonen. Onderzoek wees uit dat Jankipersad zich in de maand april aan een soortgelijke overtreding heeft schuldig gemaakt en zijn rijbewijs toen is ingevorderd.

Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau, waar hij is onderworpen aan een blaastest. Hij blies 530 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage  is 220 microgram.

Toen hij nuchter was is hij voorgeleid. Het dossier ter zake is voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.