Dronken autobestuurder rijdt surveillerende politiemannen bijna aan

Het dienstvoertuig van de politie van Leiding 9A is op maandag 29 februari tijdens surveillance op de Commissaris Weythingweg bijna aangereden door auto bestuurder van een andere voertuig dat uit de tegenover gestelde richting reed. De bestuurder van deze personenauto reed zigzag over de weg. Het had een haartje gescheeld of het dienstvoertuig met de wetsdienaren erin was aangereden. 

De politiemannen maakten rechtsomkeer en achtervolgden het voertuig dat kort daarna werd klem gereden. De 44-jarige bestuurder Prekash S. werd staande gehouden, waarbij duidelijke symptomen van dronkenschap zichtbaar waren.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaas- en ademanalysetest. Hij blies 1150 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane alcoholpromillage is 220 microgram per liter uitgeademde alcohollucht.

Bij een veiligheidsonderzoek werd er een aangebroken kwart fles palm in zijn onderbroek aangetroffen en in beslag genomen. Prekash werd na te zijn  ontnuchterd voorgeleid en heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.