Dronken autobestuurder rijdt drie vrouwen aan; één hunner ter plekke overleden

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op zondagavond 1 november de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Magentaweg ter hoogte van de Mawakaboweg. De wetsdienaren koersten derwaarts voor onderzoek en troffen voor een eetstand drie vrouwen die niet aanspreekbaar waren met zwaar lichamelijke letsels aan.
Eén hunner, de 33-jarige Kalawatie Boedhoe gehuwd Rewat vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast. De twee andere zwaar gewonden, de 28-jarige Raginie P. en Dewika B. (34) werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Dewika B. is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Raghenie P. die ter observatie op de afdeling SEH was opgenomen, is inmiddels uit de ziekeninrichting ontslagen.
Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verkeersslachtoffers zich voor een eetstand bevonden aan de Mawakaboweg en wel pal tegenover de Magentaweg. De 34-jarige autobestuurder Anoep S. reed vermoedelijk met een vrij hoge snelheid over de Magentaweg komende vanuit de richting van de Inveaweg en gaande in de richting van de Mawakaboweg.
Gekomen op voormelde kruising, doorkruiste hij de Mawakaboweg, en reed de drie verkeersslachtoffers die bij de eetstand zaten omver, met voor Rewat het noodlottig gevolg. Het voertuig kwam vervolgens aldaar tot stilstaand. Bij navraag naar zijn autobescheiden, constateerden de politieambtenaren dat de autobestuurder dronken was. Zijn rijbewijs kon hij op dat moment niet tonen aan de politie. Achteraf is gebleken dat zijn rijbewijs is vervallen.
De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. De auto is ter herkeuring in beslag genomen. Anoep S. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Kalawatie in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag is genomen. De politie van het Verkeersunit Regio Midden is belast met het verder onderzoek.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.