Dronken autobestuurder rijdt door na aanrijding; hij blaast 7 maal de toegestane alcoholpromillage

Een motorrijder van de politie heeft op woensdag 2 maart de 36-jarige Andre D. aangehouden op de kruising van de Kleine Saramaccastraat en de Zwartenhovenbrugstraat.

Andre reed kort tevoren aan de Saramaccastraat ter hoogte van EBS een andere  voertuig dat op het trottoir geparkeerd stond aan. Het andere voertuig liep lichte materiële schade op.

Andre reed na de aanrijding door, maar werd door een motorrijder die het voorval zag, klemgereden. De politie van Bureau Nieuwe Haven werd ingeschakeld. Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat de autobestuurder veels te diep in het glaasje had gekeken.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies zevenmaal (1550) de toegestane alcoholpromillage per liter uitgeademde lucht. De toegestane alcoholpromillage is 220 microgram per liter uitgeademde lucht. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Na te zijn ontnuchterd is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie op donderdag 3 maart naar huis gestuurd.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.