Dronken autobestuurder rijdt bromfietser aan; veroorzaker ingesloten

De politie van het ressort Flora heeft op zondag 7 juli de 32-jarige autobestuurder Kenion A. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Kenion heeft op zaterdag 6 juli in beschonken toestand deelgenomen aan het verkeer en reed een bromfietser op de kruising van de Coesewijne- en de Commewijnestraat aan.

De politie deed de locatie aan voor onderzoek. Beide partijen zijn ter plaatse aangetroffen. De bromfietser heeft een  verwonding aan zijn been opgelopen. Per ontboden ambulance is dit slachtoffer afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medische hulp te krijgen. Hij is vervolgens door verwezen naar een chirurg.

Onderzoek wees uit dat de bromfietser over de Coesewijnestraat reed, komende vanuit de richting van de Mr. J. Lachmonstraat. De autobestuurder kwam vanuit de tegenover gestelde richting. Ter hoogte van de Commewijnestraat sloeg Kenion rechtsaf zonder voorrang te verlenen aan het verkeer over de Coesewijnestraat met als gevolg de aanrijding.

Kenion bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Kenion werd aangehouden en op het politiebureau onderworpen aan een alcohol blaastest. Hij blies daarbij 395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht uit. Dat is meer dan bij wet is toegestaan om deel nemen aan het verkeer op de openbare weg.

Na ontnuchtering werd Kenion voorgeleid bij een hulp officier van justitie en hangende het onderzoek achter slot en grendel gezet. De materiële schade aan de bromfiets is aanzienlijk.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.