Dronken autobestuurster door Verkeersunit Regio Midden in verzekering gesteld

De 25-jarige autobestuurster Tanasha O. gehuwd K. is op zondag 25 februari door de Verkeersunit van Regio Midden in verzekering gesteld.

Tanasha die diep in het glaasje had gekeken, veroorzaakte in de late avond van 25 februari een aanrijding aan de Monplasirweg. De wetsdienaren van de Verkeersunit die inspeelden op de melding stelden op de plek een onderzoek in.

Uit het onderzoek is gebleken dat Tanasha plotseling op de rijhelft van haar tegenligger kwam met als gevolg een botsing. De inzittenden van het ander voertuig bestaande uit man, vrouw en 2 kinderen van 11 om 8 jaar hebben letsels opgenomen. Per ontboden ambulance zijn de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het 8-jarig kindje is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. De andere drie gezinsleden zijn na medische behandeling heengezonden.

Het rijbewijs van de dronkenbestuurster is ingevorderd en is zij voor een blaastest overgebracht naar het politiebureau. In eerste instantie blies zij 650 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. De toegestane promillage is 220 microgram.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de jonge vrouw ter zake art. 20 lid 3 van de Rijwet in verzekering gesteld.

Artikel 20 lid 3 van de rijwet:

  1. Indien de schuldige tijdens het ongeval onder zodanige invloed van het gebruik van alcoholhoudende drank of bedwel­mende middelen verkeerde, dat hij niet in staat moest worden geacht het motorrijtuig naar behoren te besturen, wordt hij gestraft, in het in lid 1 bedoelde geval, (de dood tot gevolg hebben) met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren, en in het lid 2 bedoelde geval (zwaar lichamelijk letsel bekomt of zodanig lichamelijk letsel waaruit tijdelijke ziekte of ver­hindering in de uitoefening zijner ambts- of beroepsbezigheden), met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.