Dronkaard rijdt koe omver en blaast 750 microgram

Het rijbewijs van de 38-jarige Vincent S. is op zaterdag 6 augustus door de politie van Coronie ingevorderd, nadat gebleken is dat hij onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer.

De autobestuurder reed in de avonduren over de Cocoslaan in het district. Op een onbewaakt moment raakte Vincent de controle over de besturing van het voertuig kwijt en raakte van de weg.  Hij kwam in een weiland terecht en reed een koe aan om vervolgens tegen een kokosboom tot stilstand te komen.

De wetsdienaren die ter plaatse zijn geweest voor onderzoek, merkten op dat Vincent te diep in het glaasje had gekeken. Bij de blaastest blies Vincent 750 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Vincent is ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij heengezonden. De eigenaar was genoodzaakt de koe uit zijn lijden te verlossen en het vlees te verkopen.

Het dossier wordt opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.