Drie verdachten tijdens inbraak aangehouden

Drie verdachten, Ruben, T. (28), Maikel, J. (25) en Melvin, D. (29)zijn in de vroege ochtend van vrijdag 6 november door politie eenheden aangehouden in het ressort Geyersvlijt.  

De politie eenheden van Geyersvlijt en het Regio Bijstands Team Paramaribo (R.B.T.)reageerden op de dievenmelding die via de Centrale Meldkamer was doorgegeven. Bij het zien van de politie zette de verdachten het op een lopen. De wetsdienaren waren genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen om de criminelen tot andere gedachten te brengen. Toen dit niet lukte werd er gericht geschoten. Ruben liep hierbij een schotverwonding op in zijn onderbeen.

 Het gelukte de politie om drie verdachten aan te houden. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de manspersonen om 04.00 uur in de ochtend moeten hebben ingebroken in een bedrijf in het ressort Geyersvlijt. Ze verschaften zich toegang tot het pand via het dak. Voor de ingang van het pand werd de kluis die de criminelen hadden losgemaakt en hadden klaargezet om mee te nemen, aangetroffen. Ook het voertuig waarmee de verdachten de plek hadden aangedaan, is aangetroffen en in beslag genomen.

Per ontboden ambulance werd Ruben  afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Volgens verklaring van de verdachte Melvin is het voertuig dat in beslag is genomen van zijn moeder. Hangende het onderzoek zijn alle drie verdachten in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

de jeuzus

Noot: De verdachte Maikel de Jezus die in de vroege ochtend van vrijdag 6 november door de politie is aangehouden bij een inbraak  zag op een onbewaakt moment kans te ontvluchten uit de politiewacht. De verdachte is met de handboei van de politie ontvlucht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.