Drie verdachten ter zake afpersing in de kraag gevat

Leden van Recherche Regio Midden hebben op donderdag 3 december in het Matawai gebied Gran Oso te Sipaliwini, de 27-jarige B.V, D.H. (32) en de 31-jarige D.W. opgespoord en aangehouden.
Een benadeelde deed op vrijdag 16 oktober aangifte op het politiebureau
De Nieuwe Grond ter zake afpersing tegen het drietal. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verdachten geldtransporteurs onder schot hielden. Onder bedreiging moesten de transporteurs eerst een som geld afstaan, waarna zij hun weg konden vervolgen.
Nadat de rechercheurs de informatie hadden uitgewerkt, kwam het drietal in beeld. Een vierde verdachte die zich ook schuldig heeft gemaakt is momenteel voortvluchtig. Alle drie verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.
De politie roept transporteurs die op dezelfde wijze slachtoffers zijn geworden op, om zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die te bereiken is op het telefoonnummer 582050.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.