Drie verdachten roofoverval Bonaireweg aangehouden

Door kordaat optreden van de politie van Surveillance Regio Midden en leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) zijn de drie verdachten R.K.(41), H.W. (39) en de 35-jarige G.L. op donderdag 3 augustus 2023, kort na een koppel aan de Bonaireweg te hebben beroofd, aan de Javaweg in de kraag gevat.

De politie kreeg omstreeks 08.10 uur v.m. van het Command Center de melding van een roofoverval aan de Bonaireweg en deden de locatie aan voor onderzoek. De man des huizes D.J. verklaarde aan de politie dat hij uit zijn tuin kwam en via de achterdeur zijn woning binnenging, toen hij in zijn keuken werd overrompeld door twee gemaskeerde manspersonen die bewapend waren met een vuistvuurwapen en een scherp voorwerp. Onder bedreiging werd zijn halsketting van geel metaal weggerukt. Eén hunner rende naar de bovenverdieping van de woning, maar zijn poging ook de halsketting van de vrouw des huizes weg te nemen, is mislukt. Bij het zien van de verdachte gilde de vrouw om hulp, waardoor deze verdachte op een bepaald moment van de trap viel. Hierna kozen de twee verdachten het hazenpad en stapten bij een winkel in een vluchtauto waarin de verdachte R.K. vermoedelijk op H.W. en G.L. zat te wachten. De wetsdienaren stelden een klopjacht in waarna aan de Javaweg de vluchtauto werd gesignaleerd. Bij het zien van de politie werd het vuistvuurwapen uit de auto gegooid, maar het gelukte de politieambtenaren het vluchtvoertuig klem te rijden en het drietal in de boeien te slaan. Het wapen is in de directe omgeving van hun aanhouding terug gevonden. Zowel het wapen als het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd zijn hangende het onderzoek, door de politie in beslag genomen. De buit is vooralsnog niet terecht.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Midden.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.