Drie verdachten aangehouden bij slepende ruzie; 1 dode te betreuren

Bij een slepende ruzie tussen twee broers en een buurtbewoner kwam op vrijdagmiddag 26 maart de 29-jarige Valentino Cederburg, door een opgelopen schotverwonding om het leven.
Drie verdachten, van wie R.S. (17), D.M. (33) en U.C. (19) zijn in deze zaak door de politie van het bureau Munder bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat.
Zowel de wetsdienaren van het politiebureau Munder als het RBTP speelden in op een melding van het Command Center dat aan de Peperboomstraat in de omgeving die bekend staat als “Texas” zich een schietincident had voorgedaan.
Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om een slepende ruzie tussen broers en een buurtbewoner, die uit de hand is gelopen. Hierbij liepen de twee broers schotverwondingen op en de schutter en de verdachte R.S. steekverwondingen op.
Beide partijen deden per eigen gelegenheid de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis aan, waarbij Valentino kort na aankomst op de SEH door de opgelopen verwonding het leven liet. Zijn jongere broer U.C. (19) die ook een schotverwonding in zijn borststreek opliep, moest ten gevolge van een opgelopen klaplong met spoed worden geopereerd. De schutter D.M. liep steekverwondingen op aan zijn rug en schouderblad. Zowel de jongere broer U.C. en de schutter D.M. zijn onder politiebewaking in de ziekenrichting opgenomen.
De andere verdachte R.S. liep een diepe wond aan zijn arm op en moest ook medisch worden behandeld.
Het ontzielde lichaam van Valentino Cederburg is na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de drie verdachten D.M., U.C. en R.S. in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.