Drie roofverdachten aangehouden door RBTP

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben in de vroege ochtend van dinsdag 24 oktober 2023 de drie roofverdachten S.N. (23), A.B. (19) en C.M. (24) in verband met een straatberoving, aangehouden.


De benadeelde E.D. (36) deed in de late avond van maandag 23 oktober 2023 aangifte van deze straatberoving op het politiebureau Centrum. De aangever gaf de politie te kennen dat hij als operator werkzaam is bij een bedrijf aan de Kernkampweg. Na beëindiging van zijn diensttijd die dag omstreeks 22.00 uur n.m. liep hij vanaf de Kernkampweg naar de richting van de Twee Kinderenweg. Ter hoogte van het belastingkantoor aan de Grote Combeweg werd hij plotseling klemgereden door een zwart gelakte voertuig, waaruit twee gemaskerde manspersonen van Hindoestaanse afkomst, van wie één hunner gewapend was met een vuurwapen. Eén van de verdachten hield het wapen tegen zijn hoofd en onder bedreiging moest hij plat gaan liggen, waarbij de verdachte de aangever beschuldigde hem eerder te hebben beroofd. De andere verdachte stopte bij die gelegenheid zijn hand in de broekzak van E.D. en haalde zijn badge en SRD 20 eruit. De bestuurder die samen met de twee verdachten was en dat zag, gaf zijn kompanen aan dat de aangever niets nuttigs bij zich had, waardoor het drietal met gierende banden wegreed naar de richting van de Van Sommelsdijckstraat.


Na uitgewerkte informatie van het Command Center kwam het voertuig van de verdachten in beeld, waarna dit trio door het RBTP is aangehouden en vervolgens ter voorgeleiding is overgebracht naar het politie bureau Geyersvlijt. In het voertuig werd er een gas bucks aangetroffen en in beslag genomen. Het verdere onderzoek heeft ook uitgewezen dat deze verdachten eerder reeds een beroving hadden gepleegd in het verzorgingsgebied van Geyersvlijt.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.