Drie oplichters aangehouden door politie Centrum

De politie van het ressort Centrum heeft op zondag 9 juni drie verdachten aangehouden voor oplichterij. Het gaat om twee vrouwen en een man van Haïtiaanse komaf.

Een aantal personen hebben het vorig jaar aangiften gedaan tegen deze drie verdachten. Deze oplichters benaderden de slachtoffers in het stadscentrum en hielden de mensen daarbij voor dat zij hun levensbestemming konden openbaren.

Deze mensen moesten hun geld en sieraden in een “sip lock” zakje waarin as zat stoppen. Vervolgens werd het zakje in de tas van zo een benadeelde gezet met de mededeling dat de persoon enige tijd daarna zijn of haar kostbaarheden uit het zakje mocht nemen.

Wanneer de mensen na enige tijd in de zakjes keken, zagen zij alleen kleine steentjes daarin liggen. Na uitgewerkte informaties zijn de drie verdachten aangehouden en overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo die belast is met het verder onderzoek. Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van dit trio. Deze worden opgeroepen zich alsnog aan te melden bij de recherche van Regio Paramaribo voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken op de telefoonnummers 451163 of 450635.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.