Drie mannen aangehouden ter zake diefstal van schapen

De drie verdachten C.H. (53), C.M. (32) en G.K. (27) zijn op donderdag 31 augustus 2023 door de politie van het bureau Rijsdijk aangehouden ter zake diefstal van schapen.

De benadeelde G.R. (51) deed het politiebureau op 31 augustus 2023 aan en deed ter zake aangifte. Hij gaf de wetsdienaren te kennen dat er drie schapen op zijn boerderij zijn weg genomen. In de nacht van woensdag 30 augustus 2023 hoorde hij zijn schapen tekeer gaan, waardoor hij poolshoogte nam. In de nabije omgeving van zijn boerderij zag hij een verdachte manspersoon schuilen en toen hij de man dichtbij genaderd was, rende deze weg met achterlating van een zak inhoudende kledingstukken en een mobiele telefoon. G.R. deed het politiebureau vervolgens aan met de gevonden goederen en bij aankomst op het politiebureau trof hij de verdachte C.H., die hij positief herkende aan. Deze verdachte gaf de politie te kennen dat hij zich in de nabije omgeving van de boerderij bevond, toen iemand plotseling zijn goederen van hem afpakte. De politieambtenaren stelden een grondig onderzoek in, waarbij C.H. toegaf samen met twee andere kompanen de schapen te hebben gestolen. Op zijn aanwijzing werden de twee andere verdachten, C.M. en G.K. op hun woonadres in de kraag gevat, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar voormeld politiebureau. De schapen zijn teruggevonden en afgestaan aan de benadeelde.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie verdachten door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.