Drie leerlingen nemen vermoedelijk verdelgingsmiddelen in

Drie leerlingen van een openbare school in het ressort Flora hebben op vrijdag 15 november vermoedelijk verdelgingsmiddelen ingenomen. De leerlingen werden op school onwel en moest er maatregel worden getroffen.

De schoolleiding schakelde de politie van het bureau Flora in, die de plek aandeed. Ter plaatse werd B.R. die aanspreekbaar was, aangetroffen. Zij verklaarde aan de politie dat zij een dag van te voeren alcoholische drank had ingenomen. Verder dat, kort voor het geval zich voordeed op school, zij wederom wat alcohol die zij in een thermos fles bij zich had, innam. Vanwege haar dronkenbui werd door mede leerlingen de schoolleiding in kennis gesteld van het voorval. Per ontboden ambulance werd de leerling B.R. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Naderhand bleken nog twee andere leerlingen, C.B. en J.P., beiden 13 jaar oud eveneens een ‘verdelgingsmiddel’ te hebben ingenomen. De politie van Flora was genoodzaakt deze twee leerlingen die op dat moment niet aanspreekbaar waren met het politievoertuig, voor medische hulp af te voeren naar de Spoed Eisende Hulp van het AZP. Het tweetal is voor observatie in de ziekeninrichting opgenomen. B.R. werd voor de komst van de politie van Jeugdzaken in het ziekenhuis heengezonden, na medische behandeling.

Volgens verklaring van C.B. en J.P. aan de politie worden zij door een mede leerling gepest. Bij een ingesteld onderzoek op school verklaarde  de schoolleiding  het tegendeel.  Volgens de schoolleiding liep C.B. die enkele weken terug op de school is ingeschreven, reeds geruime tijd met zelfmoord plannen.

C.B is een pupil die geruime tijd onder begeleiding is geweest van deMaatschappelijke dienst van de afdeling Jeugdzaken van de politie. Politie Jeugdzaken zal onderzoeken of de leerlingen inderdaad worden gepest en verder nog welke middel het tweetal heeft ingenomen. Intussen zijn de leerlingen wel aanspreekbaar.

De politie van Jeugdzaken is een diepgaand onderzoek gestart in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.