Drie jeugdigen voor inbraak en mishandeling ingesloten

Jetro C. (12), Luciano W. (15) en de 16-jarige Shaselino E. zijn op zondag 7 mei door de politie van Latour aangehouden.
Dit trio pleegde in de nacht van zaterdag 6 mei een inbraak in een woning in het ressort. Ze verschaften zich toegang tot de woning door de achterdeur open te forceren.
De alleenstaande bejaarde man die op dat moment in diepe rust was, is overvallen. Het drietal bond de man vast met een kabel van een strijkijzer, waarna zij hem hebben mishandeld. De woning is overhoop gehaald. Het vermoeden bestaat dat zij gestoord werden, aangezien zij niets hebben kunnen wegnemen.
Op een bepaald moment gelukte het de bejaarde man zichzelf te bevrijden, waarna hij via de Centrale Meldkamer de politie inschakelde.
Het slachtoffer heeft een armfractuur opgelopen en is na medische behandeling heengezonden. De drie verdachten die bekend zijn bij het slachtoffer werden opgespoord maar niet aangetroffen.
Het trio deed op zondag 7 mei de woning van de bejaarde man weer aan om vermoedelijk de inbraak succesvol te kunnen afronden, maar door het hulp geroep van de bewoner sloegen zij op de vlucht.
De sterke arm die de opsporing van dit drietal voortzette hield hen in het ressort aan. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de drie jeugdigen opgesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.