Drie doden en twee gewonden bij aanrijding Nieuw weergevondenweg

Drie voetgangers van wie de 17-jarige Aseya Acelie, de 26-jarige Jason Agwentie en Chavelero Sieran die vermoedelijk ook 26 jaar oud is, kwamen in de avond van zondag 7 maart na te zijn aangereden door een personenauto aan de Nieuw Weergevondenweg om het leven. Een vierde voetganger, J.P (22) en de eveneens 22-jarige autobestuurder E.P. werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. J.P. en E.P. zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 21.00 uur de melding van een aanrijding met dodelijk afloop aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Monitorweg. Bij aankomst op de locatie werden drie overleden voetgangers aangetroffen. Eén hunner belandde door de slag enkele meters verder op een erf, waarbij zijn lichaam onder een auto die in een garage geparkeerd stond terecht kwam.

Aan de hand van de aangetroffen sporen en de verklaring van de bestuurder E.P. reed deze met een vrij hoge snelheid over de Nieuw Weergevondenweg. Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van pand no.30 kwam één van de achterbanden van zijn voertuig tegen het trottoirband aan. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van de auto, geraakte van de weg en kwam op het trottoir terecht. Hij sloeg daarbij eerst een EBS mast omver en reed vervolgens de vier jongemannen aan die op de hoek van de Monitorweg stonden. De auto rolde door en kwam enkele meters verder tegen een schutting aan en kwam op het wegdek tot stilstand. Ook een bromfiets die langs de weg geparkeerd stond en aan één van de slachtoffers toebehoorde is door deze aanrijding total loss verklaard. De auto heeft aanzienlijke materiële schade opgelopen en zijn beide voertuigen ter herkeuring in beslag genomen.

De bestuurder E.P. die niet onder invloed van alcohol verkeerde blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een arts stelde formeel de dood van de drie voetgangers vast.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen, terwijl de bestuurder zal worden voorgeleid bij de hulpofficier van Justitie.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.