Drie doden bij woning brand; politieman gewond geraakt tijdens hulpverlening

Drie doden zijn te betreuren bij een woningbrand die gewoed heeft op vrijdag 15 januari in het ressort Munder.

Politiemannen van het ressort Munder die richting het politiebureau reden, zagen de rookontwikkeling uit een bovenwoning en snelden zich naar het gebouw. Een militair haastte zich eveneens naar de woning om hulp te bieden. De woning was voorzien van traliewerk.

Samen met de militair en een andere manspersoon  rukte de agent van politie Mahinderkoemar M. het traliewerk los. Twee personen konden in veiligheid worden gebracht. De politieman kreeg een slag van het traliewerk en kwam een brandende balk op zijn linkerschouder terecht. Desondanks probeerde   hij de woning in te gaan om de overige slachtoffers te redden. Hij werd verrast door een grote vuurzee en een zwarte rookontwikkeling. De militair trok de politieambtenaar aan zijn broekriem om hem uit de situatie te halen.

Agent Mahinderkoemar  viel van de trap.  Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch  Ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen.

De brand werd door de brandweerlieden die ter plaatse arriveerden geblust.

De verkoolde lijken van Nadier Salimoen(49),  Glanisha, vermoedelijk 1 jaar oud en Kishan Hoesein ± 2 werden uit het pand gehaald.

Volgens verklaring van de vrouw die in veiligheid is gebracht, lagen zij allemaal te slapen toen zij plotseling wakker werd en merkte dat de woning in brand stond.

De bovenwoning is geheel afgebrand, terwijl de beneden woning schroei – en water schade heeft opgelopen. Ook hebben twee belendende panden schade opgelopen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De woning is wel verzekerd tegen brand.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.