Drie bendeleden aangehouden

De politie van Rijsdijk heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni drie manspersonen aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kregen de wetsdienaren de melding dat een voertuig zich verdacht ophield de Palisadeweg. Bij aankomst op de plek werden drie manspersonen in bedoeld voertuig aangetroffen en aangehouden. Bij controle in het voertuig werden drie brushcutters, een kettingzaag, een cirkelzaag en breekwerktuigen aangetroffen en in beslag genomen.

De drie verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Uit de administratie bleek dat een benadeelde op donderdag 16 juni aangifte van diefstal door middel van braak heeft gedaan, waarbij eerder vermelde goederen zijn weg genomen. De aangever die was opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau herkende zijn goederen.

Het drietal Mahinder H. (32), Michel F. (30) en Orpheo P. (23) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het onderzoek wees uit dat deze verdachten die in verschillende benden opereren zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten.  

Orpheo, P. alias “BONJO” werd opgespoord voor diefstal middels geweldpleging gepleegd op dinsdag 26 april te Atjoni in het distrikt Brokopondo. Bij deze diefstal werden van het ministerie van Regionale Ontwikkeling buitgemaakt twee buitenboord motoren. De verdachte heeft zich ook schuldig gemaakt aan andere strafbare feiten gepleegd in dit district en andere plaatsen. Orpheo heeft zich recentelijk in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni schuldig gemaakt aan een inbraak in het ressort Para. Door de aanhouding van één van zijn kompanen dezelfde nacht, werd hij in beeld gebracht.

Met de aanhouding van deze verdachten zijn er een viertal inbraken in het ressort Para opgelost.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.