Drie arbeiders SWM ter zake diefstal, oplichting en valsheid in geschriften aangehouden

De 41-jarige B.E., R.D. (38) en R.T. (56) zijn op vrijdag 5 mei 2023 na te zijn ontboden door de politie, aangehouden.

Een leidinggevende van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) deed in de maand december 2022 aangifte van diefstal bij de Recherche van Regio Paramaribo, nadat er ongeregeldheden waren geconstateerd bij een afdeling van SWM. Volgens verklaring van de aangever deed hij in de maand januari 2022 inkopen van materialen ten behoeve van het bedrijf en plaatste de gekochte goederen in een magazijn. Bij een interne onderzoek van het bedrijf bleek een deel van de goederen uit het magazijn te zijn weggenomen. Daarbij kwam naar voren dat bepaalde medewerkers zich zonder medeweten van de leiding van de afdeling schuldig hebben gemaakt aan veelvuldig illegale wateraansluitingen. Na uitgewerkte informatie van de politie zijn de drie verdachten, die in samenwerking de strafbare feiten hebben gepleegd, aangehouden. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen in deze zaak zullen volgen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze drie verdachten hangende het verder onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.