Doorrijder opgepakt door de politie

De 41-jarige autobestuurder R.K is op maandag 1 juli na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie van het ressort Jarikabe in verzekering gesteld. R.K. reed op 30 juni tegen een elektriciteitsmast aan met het gevolg dat de mast in tweeën brak. R.K. is na de aangebrachte schade door gereden. De politie startte een onderzoek waarbij R.K. in beeld kwam.

Op maandag 1 juli werd hij opgespoord en aangehouden.  R.K. is op grond van artikel 4 lid 1 sub a van de Rij Wet  in verzekering gesteld. Zijn voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen. Onderstaand artikel 4 van de Rijwet:

Artikel 44

  1. Het is de bestuurder van een rij- of voertuig verboden na een ongeval, ont­staan hetzij als gevolg van botsing, aan- of overrijding met dat rij- of voertuig, hetzij als gevolg van enige handeling ter voorkoming van botsing, aan- of overrij­ding met dat rij- of voertuig:
  2. waarbij een mens is gedood of gekwetst, de gezondheid van een mens is benadeeld of schade is toegebracht aan enig goed van een ander dan de berijder of inzit­tende van dat rij- of voertuig, door te rijden of weg te rijden of zich op andere wijze te verwijderen, voordat de identiteit van zijn persoon en, voor zover het motorrijtuigen betreft, van het motorrijtuig en van degene die tijdens het ongeval het motorrijtuig be­stuurde, behoorlijk is kunnen worden vastgesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.