Doorrijder na aanrijding opgespoord en aangehouden

De 58 jarige bestuurder S.A. is op donderdag 11 maart door de politie van het bureau Santo Boma opgespoord en aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding.
Na de aanrijding op 11 maart reed hij door zonder achterlating van zijn personalia en liet de 62 jarige voetganger A.F. in hulpeloze toestand achter.

Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld is hij heengezonden.

De aanrijding vond in de directe omgeving van het politiebureau Santo Boma plaats. Enkele omstanders die het geval aanschouwden, speelden de informatie door aan de wetsdienaren van dit politiebureau. Volgens een ooggetuige was de doorrijder onder invloed van alcohol. Hij werd direct opgespoord en op zijn woonadres in het ressort Santo Boma aangehouden. Hij is wel in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

S.A. verklaarde aan de politie dat hij alcohol had genuttigd en bang was dat de politie hem zou aanhouden. Gelet op het feit dat hij in beschonken toestand heeft deelgenomen aan het verkeer, is zijn rijbewijs voor de derde keer ingevorderd. De doorrijder werd vervolgens aan een bloedtest onderworpen. De pick up is ter herkeuring in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.A. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.