Doorrijder in verzekering gesteld

Het lichaam van een manspersoon dat geen levensteken meer vertoonde, is op zaterdagmorgen 13 maart op de langs de weg lopende berm van de Sir Winston Churchillweg ter hoogte van pandnummer 21 door voorbijgangers aangetroffen. De personalia van deze man is vooralsnog niet bekend bij de politie.

Het betreft een man van het gemengd ras met een geschatte leeftijd van 55 jaar. Hij is slank van postuur en is ongeveer 1.70 meter lang. De man was gekleed in een blauwe knie jeansbroek met bloot bovenlijf en was blootvoets.

De politie van het bureau Livorno reageerde op die dag op een telefonische melding dat er een lijk van een manspersoon op een langs de weg lopende berm aan de Sir Winston Churchillweg lag. Bij aankomst op de locatie werd het lichaam van de man dat geen levensteken meer vertoonde aangetroffen. Ook een gedeelte van een hoeklens en het binnenste gedeelte van een zijspiegel werden op het wegdek gevonden. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood van de man vast.

Bij een ingesteld onderzoek werd er aan de hand van camerabeelden geconstateerd dat het om een verkeersslachtoffer gaat. De man liep op vrijdagavond 12 maart omstreeks 22.50 uur over de Sir Winston Churchillweg, komende vanuit de richting van Vabi en gaande in die van het politiebureau. Bij die gelegenheid moet de voetganger van achteren zijn geschept door een grijs gelakt voertuig.

De 43-jarige doorrijder B.H., die een vreemdeling is, meldde zich op zaterdag 13 maart aan op het politiebureau Livorno, Hij verklaarde aan de politie dat hij op facebook over het ongeval las. Toen pas realiseerde hij zich dat hij tegen dat tijdstip over de Sir Winston Churchillweg had gereden en de voetganger die hij niet had gezien, moet hebben aangereden. Hij gaf vervolgens aan dat hij tijdens het rijden op een bepaald moment zag dat zijn autoruit is gebarsten. Hij dacht dat iemand een steen op zijn voertuig had gegooid en uit veiligheidsoverwegingen bracht hij zijn

auto ongeveer vijftig meter verder tot stilstand. Hierna controleerde hij het voertuig en omdat hij geen noemenswaardige zaken opmerkte, vervolgde hij zijn weg.

Het rijtoestemmingsbewijs van de bestuurder is ingevorderd, terwijl zijn voertuig door de politie ter herkeuring in beslag is genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is B.H. achter slot en grendel geplaatst, waarna deze zaak voor verder onderzoek is overgedragen aan de verkeersunit van regio Paramaribo.

Nabestaanden of zij die denken deze man te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Livorno op de telefoonnummers 483400 of 481941.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.